Članki

Filtri in razvrščanje
Temelji permakulturespisano pred 4 leti
Načrtovanje je v samem bistvu permakulture. Skozi uporabo permakulture vidimo našo okolico kot celosten sistem, sestavljen iz ekoloških, socialnih, ekonomskih in osebnih dejavnikov v katerega želimo umestiti našo vizijo. Načrtovanje nam ponudi odgovor, kako to narediti.
Preberi članek
Temelji permakulturespisano pred 4 leti
Ključen elemen permakulture predstavljajo tri etike - skrb za Zemljo - skrb za ljudi - pravična delitev presežkov, ter načrtovalska načela. Etike predstavljajo sito za naše odločitve, načrtovalska načela pa usmerjajo proces načrtovanja in zagotavljajo celostni pristop.
Preberi članek
Društvospisano pred 2 mesecema
2020 je bilo leto konstantnega prilagajanja, nenehno spreminjajočih načrtov, odrekanja, sprejemanja in potrpežljivosti. Kljub temu pa nam je uspelo izpeljati mnogo projektov, nekatere smo zasnovali na novo, nekatere pa prilagodili novim okoliščinam.
Preberi članek
Društvospisano pred 4 leti
Glavna dejavnost društva je izobraževanje o permakulturi in podpora posameznikom ter organizacijam pri vzpostavitvi permakulturnih sistemov. Z nami se lahko dogovorite za delavnice in predavanja v različnih oblikah. Naši člani vam lahko na podlagi osebnih izkušenj svetujejo in z vami ustvarijo ...
Preberi članek
Društvospisano pred 3 leti
Spoznajte ekipo, ki vodi Društvo za permakulturo Slovenije. Družimo se na mesečnih srečanjih in organiziramo dogodke, izobraževanja in vse ostalo kar spada zraven.
Preberi članek
Temelji permakulturespisano pred 4 meseci
Jo lahko načrtuje vsak od nas?
Preberi članek