Članki

Filtri in razvrščanje
Otroci v permakulturispisano pred 3 meseci
Okolico šole ali vrtca vam pomagamo urediti v učni okoliš, kar učiteljem in vzgojiteljem omogoča, da brez dodatnega spremstva izvajajo pouk na prostem.
Preberi članek
Tlaspisano pred 4 meseci
Izzivi niso mali, tičejo se nas vseh - milo rečeno smo v socialni, ekonomski in ekološki krizi. Čas je, da začnemo odpravljati vzroke, saj osredotočenost na reševanje posledic ne pomaga. Kot bi jemali aspirin, medtem, ko se s kladivom tolčemo po glavi. Vprašajmo se kako regenerirati tla, vodo, ...
Preberi članek
Društvospisano pred 6 meseci
Primož Krišelj se je že leta 1991, ko so njegovi sošolci kupovali avtomobile, odločil, da bo namesto avtomobila zaslužen denar raje vložil v kozolec toplar, ki ga je postavil na travniku na robu vasi Hotemaže na Gorenjskem. Od takrat naprej z ljubeznijo in ob podpori svoje družine razvija ...
Preberi članek
Metaspisano pred 9 meseci
HVALA, ker želite še naprej prejemati naše novičke.
Preberi članek
Otroci v permakulturispisano pred 9 meseci
Dokumentarni filmi so nastali v okviru projekta za lokalizacijo prehrane www.localisingfood.com. Ekipa projekta LOKALIZIRAJMO HRANO je gostovala po vsej Novi Zelandiji in bila priča mnogim zanimivim pobudam otrok o gojenju, predelavi in shranjevanju njihove hrane.
Preberi članek
Društvospisano pred 9 meseci
Pred dvema letoma se je na PDCju v Ljutomeru zaiskrilo. Bolj ko smo se pogovarjali o permakulturnih načelih, bolj je bilo jasno, da so naša dediščina, saj so jih upoštevale vse generacije pred nami. O povezovanju permakulture, tradicije in današnjih potreb ljudi piše članica društva, Urška Sešek.
Preberi članek