Članki

Filtri in razvrščanje
Temelji permakulturespisano pred 2 mesecema
Jo lahko načrtuje vsak od nas?
Preberi članek
Društvospisano pred 2 mesecema
Smo družina in drugi sostanovalci (trenutno nas na domačiji živi in ustvarja 6 odraslih), kateri živimo in ustvarjamo na kmetiji, ki je bila mnogo let zapuščena. Naša vizija je ustvariti topel dom, ne samo za nas, ampak tudi za druge. Prostor, kjer se človek lahko odmakne od mestnega vsakdana, ...
Preberi članek
Dogodkispisano pred enim letom
Kot vsako leto, tudi letos v sklopu Kmetijsko-živilski sejem AGRA pripravljamo raznolik nabor predavanj in delavnic o permakulturi, naravni gradnji, vrtnarstvu, sadjarstvu, konoplji in drugih temah. Gostili bomo zanimive strokovnjake in praktike, ki bodo z vami delili svoje znanje in izkušnje.
Preberi članek
Društvospisano pred 2 letoma
Leto smo začeli z januarskim srečanjem permakulturnih učiteljev na Sončnem griču v primorski vasici Hrvoji, kjer smo začeli kovati plane za 2018. Plani so bili ambiciozni, vendar nam jih je uspelo doseči.
Preberi članek
Otroci v permakulturispisano pred 2 letoma
Okolico šole ali vrtca vam pomagamo urediti v učni okoliš, kar učiteljem in vzgojiteljem omogoča, da brez dodatnega spremstva izvajajo pouk na prostem.
Preberi članek
Tlaspisano pred 2 letoma
Izzivi niso mali, tičejo se nas vseh - milo rečeno smo v socialni, ekonomski in ekološki krizi. Čas je, da začnemo odpravljati vzroke, saj osredotočenost na reševanje posledic ne pomaga. Kot bi jemali aspirin, medtem, ko se s kladivom tolčemo po glavi. Vprašajmo se kako regenerirati tla, vodo, ...
Preberi članek