Kategorija: Izobraževanje

Gozdni vrt - načrtovanje, zasaditev in nega

Gozdni vrt je načrtovan kmetijski sistem, ki temelji na drevesih, grmovnicah in trajnicah. Te so zasajene tako, da posnemajo rastlinske združbe v naravnih gozdovih – najbolj stabilnih ekosistemih, ki jih poznamo. Gozdni vrt torej načrtujemo na podlagi naravnih vzorcev. Na delavnici bomo spoznavali kako te vzorce uporabiti pri načrtovanju gozdnega vrta. Na praktičnem primeru se bomo učili kako učinkovito zasaditi in negovati gozdni vrt ter spoznali najpogostejše napake, ki jih lahko pri ustvarjanju gozdnega vrta naredimo.

sobota, 30. sep. 2017
10:00
sobota, 30. sep. 2017
17:00

Dogodek se je končal pred 6 leti.

O delavnici

Cena delavnice je 20€, za člane Društva za permakulturo Slovenije pa 15€.

Udeleženci boste v elektronski obliki dobili dodatno gradivo za nadaljno delo.

Za prijavo in dodatne informacije pišite na mail: primoz.turnsek@gmail.com

Delavnico bosta vodila Primož Turnšek in Aljaž Plankl, permakulturna načrtovalca iz Društva za permakulturo Slovenije in Zofija Roblek, permakulturnica in lastnica kmetije Pri Mohorju.

Za hrano in ostalo bo poskrbljeno, prosimo pa, da s seboj prinesite posodo za hrano in pribor. Na delavnici bomo zasajali gozdni vrt, zato se primerno obujte in oblecite, lahko pa s seboj prinesete tudi kakšno dodatno orodje, kot je lopata ali motika.

V primeru slabega vremena bomo dogodek izvedli v nedeljo, 1.10.

Navodila za pot

Iz Kranja se do Hotemaž peljete čez Šenčur ali čez Britof, proti Visokemu. Hotemaže so naslednja vas od Visokega. Kako priti do kmetije, pa si lahko ogledate na dodanem zemljevidu.