Kategorija: Izobraževanje

Pouk na prostem

Sodobni izziv v šoli je, kako motivirati učence za učenje. Izkustveno učenje spodbuja učenčevo in učiteljevo ustvarjalnost, katera je zmožna odgovoriti na izzive s katerimi se ti srečujejo.

petek, 24. nov. 2017
09:00
sobota, 25. nov. 2017
17:00

Dogodek se je končal pred 6 leti.

Okolica šole lahko že z majhnimi posegi postane inspirativen prostor raziskovanja. Učilnica na prostem lahko vsebuje različne elemente, npr. vrt, kompostnik, sistem za zbiranje deževnice, prostor za sedenje, sadovnjak, ognjišče, mlako, živali, prostor za igro. Če vsebino pouka povežemo z izkušnjami, ki jih učenci dobijo pri postavitvi in vzdrževanju teh elementov, potem učenje dobi smisel.

Delavnica bo na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja v Ljubljani potekala 24. in 25. novembra, med 9:00 in 17:00 uro. 

Namen delavnice je opolnomočenje učitelja za suvereno izvajanje pouka na prostem.

Vsebina delavnice:

  • Metode za učenje v malih skupinah in vključevanje učencev v načrtovanje učnega procesa,
  • uporaba šolskega kurikuluma v učilnici na prostem,
  • praktični primeri izkustvenega učenja,
  • primeri dobre prakse iz Slovenije in tujine,
  • osnove načrtovanja in načini financiranja učilnice na prostem,
  • organizacije uspešne delovne akcije.

Vsebina delavnice temelji na razvoju vsebin v mednarodnem projektu Erasmus+ Otroci v permakulturi, katerega partner je Društvo za permakulturo Slovenije. Cilj projekta, v katerem sodeluje 7 partnerskih organizacij iz 5 držav, je razviti materiale, ki bodo na temelju permakulturnih etik pedagogom omogočali bolj celostno izobraževanje otrok o trajnostnem razvoju.

Prijava in plačilo

Za zgodnje prijave in plačila do 20. oktobra je cena za udeleženca 120€. Za plačila od 21. oktobra 2017 dalje je cena 140€. Drugi udeleženec z iste šole prejme 20€ popusta. V ceno je všteto kosilo za oba dni delavnice in gradivo. Prijava preko obrazca na tiny.cc/ucilnica. Prijava je potrjena s plačilom celotne prijavnine.

Odjava

Ko plačate kotizacij za delavnice in si s tem zagotovite mesto na delavnici, vam za odpovedi do vključno 5. 11. 2017 zaračunamo administrativne stroške v višini 20€. V primeru odpovedi po tem datumu zadržimo celotno kotizacijo, vedno pa si lahko sami najdete zamenjavo za udeležbo.

Za več informacij pišite na drustvo@permakultura.si ali pokličite na 031 231 681 (Lara).